Léto již klepe na dveře. Jakou vůni vybrat?

Protože léto již klepe na dveře, začala jsem používat svoje letní parfémy. Přestože vlna veder ještě nezačala, už teď je příjemné zahalit se do letních vůní. Samozřejmě čas od času použiji také své nejdivočejší vůně, spíše jen tak pro zábavu, abych vyzkoušela, jak se chovají na mojí kůži v teple.

Jaké vůně vlastně používat během léta? Pro blížící se letní dny jsou podle mě ideální svěží a letní vůně, zkrátka lehké parfémy. Například jemně květinové, šťavnatě ovocné, jiskřivě citrusové nebo aromatizující vodní kompozice.

Parfémy vhodné na léto jsou většinou odlehčenými verzemi klasických vůní. Ale existují i originální letní vůně.

Připravila jsem pro vás malý výběr vůní, které stojí za to vyzkoušet v letním období:

Pro pracovní dny
Přestože většinu dní v týdnu ráda používám vůně, které „vzbuzují“ pozornost, pokud vím, že mě čeká lehký a nenáročný den, tak použiji lehkou vůni. Například The Vert od Florascent, která je čistá a osvěžující. Svěží vrchní nota je zabarvena lehce kyselým a svěžím čínským čajem. Ovocný citrusový střed se mísí s indickým jasmínem a jemným sametovým květem osmanthu. V základu naleznete jasnou notu cedrového dřeva. Tato neotřelá kompozice je unikátní a sofistikovanou vůní i pro náročné.

Vert

Pro letní rande
Nic nevoní lépe než letní noc, v jejímž těžkém vzduchu je ještě cítit sluneční teplo, ale přitom už začíná dominovat sametový chlad. Vzpomínám si na mnoho nádherných romantických chvil, které jsem během léta zažila. A vy určitě také. Myslím si, že tyto zvláštní okamžiky vyžadují také speciální vůně. Takovou nádherně romantickou vůní je Jasmine, také od Florascent. Je to královská vůně, jejíž hlavu tvoří jemný cedrový olej spolu se zelenou mandarinkou. Ovocné a květinové srdce parfému je formulováno vybraným italským jasmínem. Jemný základ reprezentuje delikátní benzoe a tuberóza. Vůně navozuje dobrou náladu a zajistí příjemné uvolnění.

Jasmine

K vodě nebo moři
Miluji léto, kdy je možné trávit volný čas u vody, je mi přitom v podstatě jedno, jestli na koupališti nebo u moře. Už teď ale přemýšlím, jaký parfém si na dovolenou u vody vezmu. Myslím si, že ideální volbou je Aqua Colonia Du Soleil od Florascent, protože vůně jednak připomene letní dovolenou ve Středomoří, přitom je ale unisex, takže ji mohu na dovolené použít i s mým partnerem. Divoký estragon, trpká šalvěj a svěží vůně citrusových plodů se snoubí se vzácnými dřevy a dohromady tvoří harmonicky vyváženou kompozici.

Du Soleil

Na party, mejdan a svádění
V létě neopomínejte vůně „divokých koček“, jimiž můžete vyjádřit svou touhu svádět. Vůně, které jsou dráždivě smyslné, jsou pro mužský nos dostatečně vzrušující. K tomu bych zvolila vůni Rose opět od Florascent. Jak je známo, růže je symbolem Venuše, bohyně lásky a ztělesnění dokonalé krásy. Rosa je přitom vůní, do níž se zamilujete. Aroma pikantních meruněk doplněné růžovými plátky bílých květů, to je dokonalá harmonie, která nabízí sladké akordy. Je čistá, svěží a smyslná zároveň.

Rose

Pokud byste si při výběru letních vůní nevěděly rady, mám pro vás řešení. Nabízím poradenství. Více informaci najdete na této stránce. Neváhejte mě kontaktovat.