10 kultovních parfémů, které jsou vzrušující i dnes

Znáte kultovní parfémy? Při hledání zajímavostí o parfémech jsem často narazila na slovní spojení „kultovní parfém“. Ale co dělá z parfému kultovní záležitost? Kultovní produkt se vztahuje k nějakému kultu. Slovo kult je přitom označením pro určité pojetí vztahu člověka s něčím nadpřirozeným, což vede k velebení nebo uctívání něčeho či někoho. To znamená, že ke zrodu kultu dochází tehdy, když si kult najde své početné vyznavače.

Pokud se tedy bavíme o kultovních parfémech, je řeč o parfémech, které si získaly stálou přízeň milovníků vůní. Ani zub času ani módní trendy tak nevzaly těmto vůním jejich půvab. Protože jsou to velice krásné vůně, i s odstupem času jsou velmi vzrušující. Bohužel kvůli novým trendům a novým parfémům, které jsou na trhu, dochází často k tomu, že populární staré parfémy jsou zapomenuty a ztratí se mezi tisícovkami jiných.

A pak čekají na poličce v parfumerii, až je nějaká milovnice parfémů znovu objeví. Proto jsem se vydala pátrat po takových kultovních parfémech. Je příjemné znovu objevit atmosféru, kterou vytváří jejich odlišnost a individualita.

Uvědomila jsem si, že pokud má parfém kvalitní složení, voní i po půl století krásně, i dnes je stejně atraktivní a vzrušující. A tak jsem začala dávat dohromady svůj seznam kultovních parfémů.

Zde je 10 kultovních parfémů, které jsou i dnes vzrušující

1. Balenciaga Paris – krásná a svěží cypřišová, květinová vůně, v níž se snoubí elegance, ale i hřejivost a sametová svěžest. Výjimečná a moderní vůně zároveň.

2. Comme des Garcons 8 88 – specialita módního domu Comme des Garcons. Parfémová voda 8 88 je unisex vůně, teplá a hřejivá. Její zlatavý flakón má originálně posazený uzávěr.

3. Guy Laroche Fidji – první parfém Guy Laroche vznikl v roce 1966 s názvem Fidji a výsledkem je opravdu elegantní, svěží, jiskřivá vůně. Dřevitá, květinová a ovocná směs, která vytváří speciální harmonii, je důvodem, proč je parfém tak populární ještě dnes. Bohužel je k mání jen zřídka, určitě ale stojí za koupi!

4. Joop! All About Eve – vše o Evě, navíc v lahvičce ve tvaru jablka? Jasná indikace… Svěží jablko s opojným závanem exotiky a jemným nádechem orientu – krásná vůně pro letní měsíce!

5. La Prairie Silver Rain – značka La Prairie je synonymem luxusu, dokonalosti a nestárnoucí krásy. Parfém „Stříbrný déšť“ je kombinací ovocných tónů se smyslnými květinami a dřevitým základem.

6. Lancome Cuir de Lancome – balzamovaná kouřová vůně, teplé a kořeněné tóny plné dřevitých složek. Krásná vůně, která je málokdy k mání.

7. Laura Biagiotti Laura – parfém by měl posílit osobnost ženy, a ne vládnout. Toto motto dokonale vyjadřuje právě tato vůně. Ovocně-květinová vůně je jednou z nejjemnějších a nejženštějších vůbec. Na trhu už od roku 1994 ztělesňuje nevinnou čistotu a jedinečnost, která se ukrývá v každé ženě.

8. Oscar de la Renta Oscar – mimořádná vůně z roku 1977 od ikony americké módy. Elegantní květinově-orientální vůně, krémová, sladká, přesto neodolatelně tajemná, která podtrhne vaši osobnost.

9. Versace Red Jeans – vůně z roku 90. let – pudrová, ovocná, krémově sladká. Velmi hravý a veselý parfém! A jeho cena je bezkonkurenční!

10. Vivienne Westwood Boudoir – módní punková dáma přišla na trh s parfémem, který okamžitě slavil úspěch. Sexuálně nabitá vůně, jedinečná a sladká zároveň, zvýrazní kouzlo svůdnosti.