5 parfémů s vůní kávy, které musíte vyzkoušet, pokud opravdu milujete kávu

Kdo by neměl rád kávu? Začínáme s ní už ráno a pak nás doprovází po celý den. Naše horké, voňavé potěšení. Na světě nejspíš není další takový nápoj, který by měl tolik milovníků a fanoušků. Kromě těch, kteří milují konzumaci kávy, existují i tací, kteří zbožňují už jen samotné aroma pražené kávy.

Je proto pochopitelné, že i ve světě parfémů je mezi vonnými látkami stále častěji zastoupena právě káva. Káva je jako parfémová složka velmi pronikavá, obvykle vystupuje v roli hlavy vůně nebo jako srdcová komponenta. Vůním propůjčuje silné, charakteristické a lehce kouřové aroma.

Existuje několik druhů kávy, jejích různých příchutí, takže i ve vůních může být káva zastoupena v mnoha variacích. Nejčastěji je spojena s vanilkou, kakaem, skořicí, bílými květinami a pačuli. Vzhledem k charakteru a silné vůni kávy je potřeba parfém doplnit o nějaké sladší ingredience, které změkčují toto kouřové aroma.

5 parfémů s vůní kávy, které musíte vyzkoušet_pokud opravdu milujete kávu

 

Těchto pět parfémů s vůní kávy by měl každý kávový nadšenec vyzkoušet:

 

Yves Saint Laurent – Black Opium
Vůně Black Opium je opravdovým černým a sladkým potěšením. Hlavními složkami jsou aroma vanilky, kávy, hrušky a pačuli. Nabízí pikantní a hřejivé akordy. Přestavte si sladkou vůni, v níž je káva v dokonalé harmonii s vanilkou. V pozadí se skrývají hruška s pačuli a pomáhají vyrovnat sladkost parfému. Milovníci sladkých vůní a kávy jistě budou tuto vůni milovat.

Rihanna – Rebelle
Jak jinak by se mohl jmenovat druhý parfém této hudební rebelky – zpěvačky Rihanny? Hluboká, sladká a kávově-kakaová delikatesa, to charakterizuje tento parfém. Je doplněný jemným ovocem, jako jsou jahody a švestky. Základní tóny tvoří pižmo, pačuli a káva. Famózní, netuctová vůně s dlouhou výdrží.

Balmain – Balmya
Orientální květinová vůně z parfémového domu Balmain již skoro upadla v zapomnění, což je ovšem podle mého velká škoda. Není to mazlivá, sladká vůně, ale jemný, krásný parfém. Je zajímavé, že vedle kávy v něm najdete i cappuccino, které vůni dodává krémovost. Proto si myslím, že tato vůně splňuje vše, co opravdový kávový nadšenec miluje.

Montale – Intense Cafe
Intenzivní káva je – jak již název napovídá – ztělesněním kávové bomby. Hlavní akordy této vůně tvoří káva, vanilka a růže. Neobvyklá a zajímavá unisex vůně.

Cacharel Amor Amor – Forbidden Kiss
Zakázaný polibek je odvážný, smyslný a zároveň tajemný. Hladká, teplá vůně se sladkým podtónem. Směs pralinek s kávovým krémem. Intenzivní a dobře držící vůně. Doporučuji.

A jakou vůni s kávou máte nejraději vy?