Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Famózní a grandiózní kulinářský zážitek se konal opět ve čtyřhvězdičkovém hotelu Schwaiger v Praze 6. Exkluzivní a jedinečná degustace parfémů spojená se zážitkovou gastronomií. Společenský večer s příjemně naladěnými ženami, které si nejen užívaly krásný večer, ale předávaly si také vzájemně rady a cenné informace v oblasti svého působení.

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Kulinářský zážitek a degustační menu bylo inspirováno unisex vůní značky Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca, která obsahuje citron, jetel a zelený čaj.

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

AMUSE BOUCHE

Celé degustační menu začalo s amuse bouche, tedy telecím tataráčkem, kačenkou, chlebem a citronovým olejem, servírovaným – víc než originálně – v malém květináči. Zážitek zintenzivnila vůně značky Guerlain Eau de Cologne Imperiale. Krásná, osvěžující, elegantní citrusová kolínská voda je skvělým „pomocníkem“ na celý den. Ideální jak na obchodní jednání, tak i pro trávení volného času. Tóny bergamotu, citronu, neroli, pomeranče a verbeny otevírají kompozici, v srdci zavoní rozmarýn a základ tvoří cedr a tonka.

STUDENÝ PŘEDKRM

Jako studený předkrm se servíroval pstruh s citronovou esencí, pařený chřest na zeleném čaji, estragon a žloutek. Zajímavá kombinace chutí a vůní. Předkrm zintenzivnila další vůně značky Guerlain, tentokrát kompozice Chant d’Arômes. Kompozici delikátní, jemné vůně otevírají aldehydy, citrusy, gardénie a švestka. Po chvíli přichází hřebíček, jasmín, ylang-ylang a zimolez. Teplý závěr udává tón benzoinu, heliotropu, olibanum, santalové dřevo, vanilka a vetiver.

POLÉVKA

Dalším chodem byla krémová hrášková polévka se zakysanou smetanou a hráškovými výhonky. Lehký a velkolepý pokrm. A k tomu speciální vůně francouzské značky Guerlain, která vznikla v roce 1828 – kompozice Herba Fresca. Jemnou vůni otevírá citron, jetel, následuje máta a zelený čaj, v základu pak brambořík a konvalinka dávají kompozici jedinečnost.

HLAVNÍ CHOD

Po přestávce a volné zábavě pokračovalo degustační menu hlavním chodem. Grilované jarní kuřátko s kandovanými citróny, uzenými bramborami, pálenou stonkovou brokolicí a jetelovou omáčkou. Exkluzivní kombinace chutí. Hlavní chod byl spárován s další vůní Guerlain – Aqua Allegoria Limon Verde. Unisex vůně nabízí zajímavé citrusové akordy se slaďoučkou příchutí. Limetka, cukr, fík, tropické ovoce, zelené tóny a tonka proměňují vůni v dokonalou esenci nebe.

DEZERT

Závěr degustačního menu patřil dezertu, který představoval „citron“ na talíři s bílou čokoládou, zmrzlina a zelený čaj. Originální a jedinečné servírování. Vše doplnila lehká vůně, která voní jako proslulé meteority od Guerlainu – kompozice Aqua Allegoria Rosa Pop. Lehká květinově-ovocná vůně. Vonná kompozice se otevírá tóny citronu a červených bobulí. V srdci zahraje fialka, pivoňka a růže. V základu jsou pak dřevité tóny.

Scent Dinner aneb Degustace parfémů s gurmánskou večeří o 5 chodech

Byla to opět ta nejoriginálnější zážitková gastronomie, která propojila příjemné vůně a skvělé chutě. Úžasné kreativní menu, zajímavé servírování a k tomu ladící parfémy. Jedinečný voňavý gurmánský zážitek, ve stylovém prostředí a s báječnými lidmi.

Každá účastnice měla během večera možnost umístit na vymezený stolek vlastní vizitku, propagační materiály nebo produkty, které si ostatní dámy mohly prohlédnout, získat více informací, domluvit se na spolupráci apod.

Všem děkuji za účast, bylo mi velkým potěšením se s Vámi potkat a moc se těším na příště.

Pokud máte zájem zúčastnit se příští akce, registrujte se zde a budu Vás s předstihem informovat, kdy a kde se bude konat.

Kornélia Adásek
Milovnice vůní a parfémů. Tvůrce projektu Degustace parfémů , ve kterém nabízí možnost přičichnout si k různým vůním a dozvědět se více o jejich původu a složení, k tomu přidává i nějaké ty zajímavosti navíc. Autorka ebooků Jak si vybrat v parfumerii vůni pro sebe, 7 tipů jak být přitažlivá za všech okolností, Parfémové desatero a online kurzu 21denní kurz na posílení sebevědomí a sebedůvěry.
Komentáře