Trumpova karta

Kniha Trumpova karta od Ivanky Trump se stala bestsellerem deníku New York Times. Přestože se o ní píše jako o byznysové příručce pro mladé ženy, myslím si, že si v ní najdou své ženy všech věkových kategorií. Jedná se o autobiografické vzpomínky Ivanky Marie Trump, dcery Ivany a Donalda Trumpových. Bývalé modelky, viceprezidentky oddělení výstavby a akvizice Trump Organization, ale nyní již manželky a maminky třech dětí. Musím říct, že jsem knihu přečetla jedním dechem.

Trumpova karta – Jak hrát a vyhrát v životě i v zaměstnání

Ivanka Trump_Trumpova karta

Dozvíte se v ní, jaké měla Ivanka dětství, jaký vliv na ni měl otec Donald Trump a jaký matka Ivana. Mohli bychom si myslet, že když se narodila do bohaté rodiny, měla vše jednoduché a materiální stránka jejího dětství byla tím nejdůležitějším. Autorka knihy ale považuje za hlavní a nejtrvalejší dary svých rodičů jejich hodnoty, nezávislost, samostatnost, tvrdou píli a respekt. Zvenčí se může zdát, že Trumpovi měli pompézní a okázalý životní styl, ovšem opak je prý pravdou. Trumpovi své děti drželi při zemi, vštípili jim základní principy a ujistili je, že si všech výsad a velkých výhod užívají pouze díky jejich zápalu a odhodlání a že je nikdy nemůžou považovat za samozřejmost.

Dále Ivanka Trump přibližuje svou dráhu modelky, zmiňuje také začátky své profesionální kariéry v oblasti nemovitostí a popisuje spolupráci s klenotnickou firmou na vlastní kolekci šperků.

Kniha obsahuje nepřeberné množství rad, jak uspět v podnikání – jak hrát a vyhrát v životě i v zaměstnání. Moc se mi líbilo, když píše o tom, že jestli je v byznysu něco důležité (a já osobně si myslím, že to platí jak v byznysu, tak i v osobním životě), je to zůstat co nejdál od negativně naladěných lidí. Ti totiž akorát házejí klacky pod nohy. Stalo se vám to už? Mně již nespočetněkrát!!!

Jedním z hlavních a společných povahových vlastností úspěšných lidí je vytrvalá a ustavičná víra, že vše je skvělé a bude ještě líp – i když tomu tak není!!! Pozitivní přístup je důležitý, protože negativní lidé dokážou být velice depresivní – pouze vás stahují dolů. A když jste dole, nikdy ze sebe nevydáte to nejlepší!

Trumpova karta je opravdu velice inspirativní kniha, navíc doplněná o různé tipy, které se Ivanka Trump naučila od otce Donalda Trumpa, ale také o historky o jejím otci. Píše také o tom, jaké bylo vyrůstat jako dcera Donalda Trumpa.

Zajímavé bylo líčení, jak se Michael Jackson zúčastnil představení Louskáčku, v němž Ivanka ještě jako dítě tančila. Ohromně to celé prožívala. Jackson tehdy bydlel v otcově newyorském mrakodrapu Trump Tower. Jinde zase píše o tom,  jak se její otec snažil uklidnit rozvášněný dav během zápasu Mika Tysona v Atlantic City, když americký boxer poslal soupeře k zemi po 91 sekundách.

A jaké rady Ivanky Trump jsem si sama vzala k srdci?

  • Celoživotní vzdělávání – protože čím víc se člověk učí, tím víc si uvědomuje, kolik toho stále neví.
  • Cestování – protože neznámé prostředí je nejlepším způsobem, jak posílit svou sebedůvěru.
  • Oblečení – protože způsob oblékání nám asociuje míru respektu a vlivu.
  • Vytrvalost – protože překážky na cestě k úspěchu na nás čekají na každém kroku a je na každém z nás najít v sobě nezdolnost a dostatek síly, abychom je překonali.

Inspirace. Úspěch. Důvěra. Vášeň. To jsou klíčové ingredience, které jsou nesmírně důležité při dosažení vytyčených cílů.

Knihu Trumpova karta doporučuji všem, kteří chtějí dosáhnout úspěchu, a to v jakémkoliv oboru. Je ideální pro ženy, které ocení poutavou, bystrou knihu od autorky, která se drží při zemi a nechybí jí smysl pro humor.

P.S. : Věděli jste, že Ivanka Trump má i vlastní parfém?

Ivanka Trump – Eau de Parfum
Je to krásný, přirozeně jemný parfém. Velmi ženská, klidná a jemně sladká květinová vůně, bez ostrých hran a chemického, syntetického zápachu. Jedná se o květinově-orientální kompozici s ovocným odstínem. Díky svůdnému koření je vůně ještě napínavější. Ve svrchních akordech jí dávají smyslnost italský bergamot, jablko a červený pepř. Srdcové tóny oživuje jasmín, růže a broskev, zatímco základ tvoří ambra, vanilka, pačuli a cedr.

Ivanka Trump – Eau de Parfum